måndag 12 mars 2012

'Lillan' - Vår nya familjemedlem

I det här huset har spinnrockarna namn. 'Mormor' är min mormors gamla hederliga väl använda spinnrock. Sen har vi, den i vissa kretsar ökände, 'Den Ondskefulle'. Om ni tittar till höger på bilden så ser ni en mörkbrun spinnrock. Det är 'Den Ondskefulle'.

'Lillan' (bilden) är vår nyaste familjemedlem. En helt underbar liten spinnrock att jobba med. Hon är av märket Ashford Traveller. Är du intresserad av en egen 'Lillan' rekommenderar jag att du tar en kik på Gudruns Ullbod.
Inatt fick hon följa med mig till jobbet. Där spann vi ett tunt härligt garn av fårull, närmare bestämt, ull av Texel/Finull. Detta garnet kommer senare att spinnas till ett tvåtrådigt garn innan det är färdigt för att härvas.
I fredags gjorde vi vår premiärtur tillsammans. Var ju tvungen att testköra henne nära på direkt efter att vi hämtat hem henne från Lilian.
Detta blev resultatet. En liten härva med samma sorts ull som spinns på bilden ovan fast denna ullen var otvättad. Härvan som inte är så stor blev ca 6,9m.
Tänk så underbart det är att sitta vid spinnrocken. Man sätter sig och börjar trampa, gärna framför TV'n, och tid & rum bara försvinner. Det är helt otroligt rogivande.

Inga kommentarer: