torsdag 3 november 2011

Välkommen hit till Hostagården

Hej och välkommen hit till bloggen.

Butiken kommer öppnas så fort det är klart med lokalen och den blivit iordninggjord.
Ser verkligen fram emot att få slå upp dörrarna.
Hemsidan är inte helt klar än så vi har bloggen till hands så länge.

I butiken kommer det säljas fårskinn och hantverk, fårrelaterade produkter, ägg från gårdens höns, sylt, saft och honung mm från lokala producenter.

Tänk så mycket det är att ordna med innan man startar ett företag. Man kan nästan bli knäpp på kuppen med allt vad papper heter. Men samtidigt som det är mycket så är det roligt att se allt så smått kliva framåt.

Har spenderat lång tid i telefonen med jordbruksverket, miljö & hälsa etc etc. Så mycket att hålla reda på och det är skönt att få sånt gjort innan man öppnar så det inte blir något bakslag. Det går ju även lite långsamt eftersom jag varit sjuk så mycket det sista men det gör att drivkraften blir starkare. Man hinner så att säga 'suga på karamellen lite längre';-).

Vi har fått tag i en lokal för att producera sylt, saft och andra härliga produkter. Ett samarbete med en lokal biodlare är förhoppningsvis snart klart.

'Syjunta?'
Till våren kommer vi dra igång med pysseldagar/kvällar på logen.
Då tar man med sig det man vill pyssla med, sticka, virka, tova, spinna mm. Under såna dagar har deltagarna 10% rabatt i butiken.

Kurser
Vi kommer även ha kurser i skinntryck, spinning, tovning, skinnsömnad, angoror och får mm. Vid kurstillfällena har deltagarna 10% rabatt i butiken.
Vi kommer bjuda in experter på de olika områdena som vi inte själva tar hand om.
Tänk så roligt det är att samarbeta med så många kunniga inom de områden som man älskar att syssla med.

Kungen
Som avslutning på detta inlägg får ni en bild på gårdens kung, Bengt. Här är det han som patrullerar troget och bestämmer allt på gården.
Kramkram så länge.

1 kommentar:

Unknown sa...

Kul med en ny blogg den kommer jag att titta in i ha de bra kram Isa